Luk
René Georg Johansen + Jacob Krzysztof Glogowski + Ernst Skoog + Joeri Verbesselt
Danmark + Sverige + Belgien
2020 + 2020 + 2020
66
min

The Garden of Calabria + Rendezvous + Retreat

Show trailer
Tre korte værker nomineret til vores Next:Wave Award. Fra Italien til en cowboylejr i Sverige, og til et futuristisk univers, hvor et oprør eksploderer.

'The Garden of Calabria' er en vild og vital film fra den italienske støvlespids, hvor en 100 år gammel dame bor i en slidt luksusvilla omgivet af familiemedlemmer, hunde, dyr og gamle antiviteter. 'Rendezvous' af Ernst Skoog er et konceptuelt vidoeoværk fra en svensk sommerlejr, hvor deltagerne i et rollespil lever i det vilde vesten - men hvor autenciteten i de gamle vaner kun kan komme til udtryk som fiktion. Og 'Retreat' af Joeri Verbesselt skildrer en futuristisk vision af en verden på randen af et klimatisk kollaps, hvor et voldsomt sammenstød mellem politi og demonstranter performes af dansere i en parallel virkelighed under jorden.

The Garden of Calabria

René Georg Johansen, Jacob Krzysztof Glogowski / Danmark / 2020 / 20 min / VERDENSPREMIERE

Helt nede i støvlespidsen af Italien ligger der en olivenfarm. Her deler en rig gammel dame på næsten 100 år sin luksuriøse villa fra 1970'erne med sin store familie. Det er en voluminøs verden af dyr, mennesker og antikviteter: virkelighedens råmateriale i al sin kaotiske vælde, som i den etnografiske 'The Garden of Calabria' taler et sansernes sprog. Afhængigt af hvilken plads de optager i hierarkiet har menneskene travlt med at holde hus, holde sig i live, eller bare holde facaden, så længe det varer. Men rundt om huset strejfer en stor flok uregerlige hunde og minder os om, at den menneskelige hybris kun er en tynd og forfængelig fernis hen over fænomenernes livfulde rasen og gøren-ved. René Georg Johansen og Jacob Glogowskis film tager det hele ind med humor og et kreativt greb, der inviterer tankerne på himmelflugt.

Rendezvous

Ernst Skoog / Sverige / 2020 / 30 min / VERDENSPREMIERE

Hollywoods episke historier fra det vilde vesten har inspireret et fremmedgørende rollespilsunivers et sted ude i nutidens svenske ødemark. Her samles en stor gruppe frihedselskende mennesker i cowboy-støvler og Stetson-hatte i en reenactment af en fortid, der aldrig har været deres. Fiktion og virkelighed mødes i 'Rendezvous', men kun foran kameraet. Deltagerne på sommerlejren accepterer kollektivt illusionen, og så længe de kan opretholde den i fællesskab kan de trygt leve i den. Som en af dem siger, handler det om at undslippe den moderne verden med dens teknologi og moral, og i stedet finde ind til det essentielle og det autentiske liv. At det kun kan komme til udtryk gennem fiktionen er det paradoks, Ernst Skoog undersøger i en besynderlig film, hvis grynede og found footage-agtige æstetik er produktet af Skoogs koncept. 'Rendezvous' er optaget på DV-video, et allerede antikveret format, der indskyder en desorienterende tidslig distance mellem billederne og det, de forestiller. En antitese til det Hollywood, der ellers var forbilledet.

Retreat

Joeri Verbesselt / Belgien / 2020 / 16 min / VERDENSPREMIERE

I en post-apokalyptisk collage af eksisterende og iscenesatte billeder fremmaner den futuristiske og audiovisuelle 'Retreat' en voldsom verden af stigende temperaturer og social uro. En verden indhyllet i smog og tåregas, hvor en sortklædt undergrundsarmé udtrykker deres oprør gennem en danseperformance, der udspiller sig både over og under den jord, de har samlet sig om at forsvare. Kunstner Joeri Verbesselt har skabt et stykke performativ 'cli-fi' til både galleri og biograf, som vender de kontemporære billedteknologier, der oprindeligt er udviklet af militæret, mod dem selv i et alarmende kald efter social og miljømæssig forandring. De bidder af lyd og genkendelige tegn, der siver ind i dette ellers dialogløse og abstrakte værk, vidner om, at dets forankring i virkelighedens protester - på mange forskellige sprog - også er dets store force. Bemærk, at filmen indeholder stroboskopeffekter.

Titel
The Garden of Calabria + Rendezvous + Retreat
Instruktør(er)
René Georg Johansen + Jacob Krzysztof Glogowski + Ernst Skoog + Joeri Verbesselt
Land(e)
Danmark + Sverige + Belgien
Spillelængde, min
66
Premierestatus
Producer
År
2020 + 2020 + 2020
Sprog
Sales Contact
Premiere
Sprog