Luk
Kenneth Sorento
Danmark, Grønland, Norge
2020
98
min

Åbningsfilm: Kampen om Grønland

Show trailer
Den unge generation af grønlændere er delt af spørgsmålet om uafhængighed. Med en uvis fremtid foran sig er det nye tider på verdens største ø.

En film om det nye Grønland. Vi følger fire unge, der på hver deres måde ønsker forandring i deres land. Rapperen Josef bliver landskendt, da han udkommer med sangen Tupilak, der stiller spørgsmålstegn ved relationen til Danmark. Sammen med sin kæreste Paninnguaq får de lavet ansigtstatoveringer og bliver det nye power par, der trods barndom med alkoholisme og fraværende forældre har brudt den onde cirkel. De ønsker selvstændighed. Den unge politiker Kaaleeraq ønsker ligeledes løsrivelse fra Danmark, og har derfor den fulde støtte fra tidligere landsstyreformand Lars-Emil Johansen. Politikeren Tillie bliver næsten dagligt udsat for chikane, fordi hun ikke taler grønlandsk. Hun voksede op på børnehjem i Danmark, men er vendt tilbage og har dannet et nyt parti, der kæmper for øget samarbejde. 'Kampen om Grønland' giver et indblik i Grønland midt i en brydningstid, hvor landet pludselig kommer på de internationale forsider, da Trump i en grotesk bemærkning ønsker at købe det.

Titel
Åbningsfilm: Kampen om Grønland
Instruktør(er)
Kenneth Sorento
Land(e)
Danmark, Grønland, Norge
Spillelængde, min
98
Premierestatus
World Premiere
Producer
Ulrik Gutkin
År
2020
Sprog
Sales Contact
DR Sales
Premiere
World Premiere
Sprog
17
.
03
29
.
03

Tirsdag den 17. marts kl. 20.00 sætter vi fokus på Grønlands selvstændighed, Rigsfællesskabets fremtid og geopolitiske rettigheder. Mød forfatter Iben Mondrup, Aki-Matilda Høegh-Dam (medlem af Folketinget, Siumut), Juno Berthelsen og Paninnguaq Heilmann (aktivist og selvstændighedsforkæmper). Moderator: Journalist Martin Breum. Se debatten live og online den 17. marts kl. 20:15, eller sæt den på, når du ser 'Kampen om Grønland' senere på festivalen. Find alle links på cphdox.dk.
Billetsalg endnu ikke startet
Udsolgt
Se film

Aflyst!

Billetter