Luk
Mira Adoumier + Thanasis Trouboukis
Libanon + Grækenland
2020 + 2020
84
min

Errans + Dear Joel

Show trailer
Hendes søgen efter sin forsvundne ven leder en kvinde på sporet af sin egen fortid i en poetisk essayfilm fra Libanon og Island.

En kvinde ankommer til Libanon i sin søgen efter en forsvunden mand, som hun mødte i Island for år tilbage. Her bærer bygninger og landskaber fortsat spor efter fortidens konflikter, og den forsvundne vens fravær spøger i de mennesketomme indtryk fra Beiruts labyrintiske gader. Sirenernes sang fra havet trækker hende mod syd, jordens mytiske centrum. Et smukt og svævende billedværk fra et sted og en sindstilstand, hvor myter og kultur indtager parallelle rum. Vises med den græske kortfilm 'Dear Joel' (19 min) om to brødre, der blev adskilt under rejsen fra Afrika til Europa.

Errans

Mira Adoumier / Libanon / 2020 / 66 min / VERDENSPREMIERE

En kvinde ankommer til Libanon i sin søgen efter en forsvunden mand, som hun mødte i Island for år tilbage. Her bærer bygninger og landskaber fortsat spor efter fortidens konflikter, og den forsvundne vens fravær spøger i de mennesketomme indtryk fra Beiruts labyrintiske gader. Sirenernes sang fra havet trækker hende mod syd, jordens mytiske centrum. Mira Adoumiers 'Errans' er et lydligt og visuelt essay, der fremmaner den fremmedgørende følelse af eksil, som filmskaberen selv voksede op med. Et smukt og svævende billedværk fra et sted og en sindstilstand, hvor myter og kultur indtager parallelle rum. Med Islands barske landskaber og Beiruts urbane topografi som de to koordinater, hendes film er udspændt imellem, lader Adoumiers baggrund som kunstner sig ikke fornægte i hendes første længere filmværk. Der er dog også en elliptisk fortælling indlejret i den impressionistiske form i 'Errans', der starter solo, men ender flerstemmigt.

Dear Joel

Thanasis Trouboukis / Grækenland / 2020 / 19 min

To afrikanske brødre er blevet adskilt fra hinanden under flugten til Europa. Joel er strandet i Grækenland, og hans storebror i Italien. Hvad vi ved om dem, lærer vi fra storebrorens telefonsvarerbeskeder, der med mellemrum bryder ind i billedstrømmen med både gode og dårlige nyheder, mens Joel vandrer rundt på må og få i den nye og fremmede verden. Fraværet og afstanden fremmaner en hjemsøgt atmosfære i græske Thanasis Trouboukis' cinematiske og sensitive film om en lille familie på to, adskilt af landegrænser og forbundne af taletidskort. I bugten ligger et havareret containerskib væltet om på siden, som en uhyggelig moderne parallel til ruinerne af det athenske tempel, der endnu skuer ud over byen fra en bakketop. Som Joels bror minder ham om i en af sine beskeder, har deres mor altid sagt, at et skib på land bringer ulykke. Her, i den vestlige civilisations ophav, lever en ung mand nu i et limbo, mens han venter på en udvej og en ny begyndelse.

Titel
Errans + Dear Joel
Instruktør(er)
Mira Adoumier + Thanasis Trouboukis
Land(e)
Libanon + Grækenland
Spillelængde, min
84
Premierestatus
Producer
År
2020 + 2020
Sprog
Sales Contact
Premiere
Sprog