Luk
Anders Hammer + Garrett Bradley + Beatrice Gibson
Norge, USA + USA + Storbritannien
2020 + 2019 + 2019
73
min

Do Not Split + America + Two Sisters who are Not Sisters

Show trailer
Tre korte og kunstneriske film fra Hong Kong, det sorte America og et Europa, hvor fascismens måske er ved at rejse sig igen.

'Do Not Split' placerer os på barrikaderne under de voldsomme oprør i Hong Kong, hvor rasende studerende og demokratiforkæmpere slås med politiet i de futuristiske rammer af en millionby i undtagelsestilstand. Garrett Bradleys roste film 'America' er en cinematisk og dialogløs hyldest i sort/hvid til sorte amerikaneres modstandskraft. Beatrice Gibsons tætvævede 'Two Sisters Who are not Sisters' er en fri filmatisering af en tekst af Gertrude Stein fra 1929, der folder sig ud som en mørk drøm hensat til nutidens Paris, hvor den europæiske fascismes mulige genkomst skaber bølger af uro.

Do Not Split

Anders Hammer / Norge, USA / 2020 / 21 min / INTERNATIONAL PREMIERE

I juni 2019 udbrød der protest mod et lovforslag, der ville gøre det muligt for Kina at forlange at få borgere udleveret fra Hong Kong. Anført af landets unge er bevægelsen i Hong Kong blevet symbolsk for et generationsopgør med et system, der handler hen over hovedet på borgerne. Suppleret af interviews med bevægelsens talspersoner placerer 'Do Not Split' os på den flydende frontlinie i de unges kamp for demokrati og frihedsrettigheder, hvor de voldsomme sammenstød med politiet finder sted i en tåge af tåregas i den futuristiske labyrint af en by. Bevæbnet med paraplyer, gasmasker og en ubrydelig solidaritet udgør demonstranterne en allestedsnærværende masse, der handler efter bysbarnet Bruce Lees ord om, at besejre fjenden ved at være som vand.

America

Garrett Bradley / USA / 2020 / 29 min / INTERNATIONAL PREMIERE

Garrett Bradley arbejder i feltet mellem dokumentarisme og visuel kunst, hvilket man ikke er et øjeblik i tvivl om, når man ser hendes kritikerroste 'America', et vigtigt og umådeligt smukt bidrag til den aktuelle bølge i samtidskunsten, der går revisionistisk til den moderne historieskrivning og dens blinde vinkler. Bradley klipper scener fra en aldrig færdiggjort stumfilm, 'Lime Kiln Club Field Day' (1913, den første kendte film med afroamerikanske skuespillere) sammen med 12 iscenesatte og drømmende scener fra hendes egen hånd, og har skabt et cinematisk værk, hvor fortid og nutid spejler sig i hinanden, og hvor den sorte filmhistorie endelig bliver skrevet frem. Garrett Bradley er også aktuel på CPH:DOX 2020 med sin første film i det lange format, Time.

Two Sisters who are Not Sisters

Beatrice Gibson / Storbritannien / 2019 / 23 min

Beatrice Gibsons tætvævede 'Two Sisters Who are not Sisters' er en fri filmatisering af en tekst af Gertrude Stein fra 1929, der folder sig ud som en mørk drøm hensat til nutidens Paris, hvor den europæiske fascismes mulige genkomst skaber bølger af uro. Gibson kalder selv sin film en 'crime thriller without a crime', men det abstrakte plot giver genlyd af de omvæltninger, der i de sidste par år har fået fundamentet under det internationale samfund til at vakle. Valget af vanvittige verdensledere og symptomer på uafvendelige kriser har skabt en modbevægelse af solidaritet og en gentænkning af sociale relationer. Gibson, en enestående eksperimentalist og kunstner, væver trådene tæt i sit seneste og kompakte værk, der ligesom sidste års 'I Hope I'm Loud When I'm Dead' (CPH:DOX 2019) rummer bidrag af nogle af hendes nærmeste kolleger.

Titel
Do Not Split + America + Two Sisters who are Not Sisters
Instruktør(er)
Anders Hammer + Garrett Bradley + Beatrice Gibson
Land(e)
Norge, USA + USA + Storbritannien
Spillelængde, min
73
Premierestatus
Producer
År
2020 + 2019 + 2019
Sprog
Sales Contact
Premiere
Sprog