Luk
Lena Ditte Nissen + Jeppe Lange + Clara Busch + Sofia Albina Novikoff Unger + Mie Mollerup
Danmark
56
min

Danish Artists' Film/Video

Show trailer
Fem korte og kompromisløse værker af danske billedkunstnere, skabt til både galleri og biograf.

'There Is' af Lena Ditte Nissen er et kongenialt portræt af kunstneren Margaret Raspé og hendes praksis. Jeppe Langes 'The Truth About Your Feet' er en associativ undersøgelse af satidig maskulinitet. Clara Buschs 'Equinox' komprimerer kosmiske forhold og filosofiske grundspørgsmål ned til fire abstrakte minutter. 'Slow Longing' af Sofia Albina Novikoff Unger er en fremtidsparabel, der overvejer hybridiseringen af naturen og dens konsekvenser. Og Mie Mollerups 'Low Season' udspringer af et møde med en kenyansk mand på en strand, og bliver en refleksion over deres interne (magt)forhold.

There Is

Lena Ditte Nissen / Danmark, Tyskland / 2020 / 17 min / VERDENSPREMIERE

Lena Ditte Nissen har skabt en række eksperimenterende korte værker på analog film, som i et personligt og ofte elliptisk og drømmerisk sprog kanaliserer et subjektivt syn på verden ud gennem de uventede sammenhænge, der opstår mellem billede og lyd. Hendes nyeste værk er en portrætfilm, og en ny variation over Nissens metode. Foran kameraet møder vi den formidable og 87-årige kunstner Margaret Raspé, der arbejder i både foto, film, tegning og andre medier. Uanset mediet spiller automatismen en stor og vigtig rolle i Raspés kunst. Nissen selv transcenderer portrætfilmens ramme og har skabt en kongenial og kærlig hyldest til en unik skabende begavelse.

The Truth About Your Feet

Jeppe Lange / Danmark / 2020 / 7 min / VERDENSPREMIERE

Den moderne mands længselsfulde drøm om heroisk autencitet iscenesættes i en serie af rituelle bevægelser, som en splejset mand gennemfører i et anonymt værelse, mens en voice-over med ironisk distance og systematisk kølighed fører os gennem en række filosofiske paradokser. 'The Truth about Your Feet' er en associativ undersøgelse af maskulinitetens foranderlige væsen i det 21. århundrede. Jeppe Lange har markeret sig som visuel kunstner med en række formmæssigt innovative korte værker, og giver de associative forbindelser en struktur gennem et mønster, der er vævet sammen af forskellige narrative tråde, i stedet for at bevæge sig fra A til B.

Equinox

Clara Busch / Danmark / 2020 / 4 min / VERDENSPREMIERE

Equinox er den videnskabelige term for det tidspunkt på året, hvor dag og nat er lige lange overalt på Jorden. Den finder sted to gange om året, i marts og september. For astronomer markerer fænomenet forårets komme på den nordlige halvkugle i marts. Clara Buschs abstrakte videoværk, som er det korteste på årets festival, markerer på sin egen koncise, men suggestive måde, at tiderne skifter. Organiske former, der ved nærmere eftersyn viser sig at være af ubestemmelig og kunstig karakter, stiller sig til skue i et digitalt univers, der omslutter os totalt i løbet af værkets fire minutter.

The Slow Longing

Sofia Albina Novikoff Unger / Danmark / 2020 / 14 min / VERDENSPREMIERE

På et tidspunkt omkring år 2100 bevæger den antropomorfiske kanin Niva sig rundt i et fremmedgørende landskab. Et post-apokalyptisk science fiction-scenarie, som den London-baserede kunstner Sofia Albina Novikoff Unger fremmaner ud af både det eksisterende og af digitale interventioner, og som inviterer fantasien til at vandre med Nira ud på jagt efter en forsvunden ven. På lydsiden taler en stemme fra fremtiden om fortabte civilisationer, der lyder som vore egne, og som menneskeskabte teknologier, der har vendt sig mod deres skabere - eller var det måske snarere den menneskelige hybris, der ledte til et selvforskyldt kollaps?

Low Season

Mie Mollerup / Danmark / 2020 / 14 min / VERDENSPREMIERE

En mand og en kvinde møder hinanden på en strand i Kenya. Han prøver at sælge de kokosnødder, han har plukket, til turisterne for at tjene til dagen og vejen, mens han drømmer om at møde en kvinde, der kan hjælpe ham. Hun er turist og på udebane - og så er hun filmskaber. 'Low Season' beskriver et ulige og problematisk møde, men i en form baseret på udveksling og en gensidig tillid, som den drømmende, fragmenterede film ikke blot afspejler, men går i egentlig dialog med. 'Low Season' er forhåbentlig et løfte om en længere film fra Mie Mollerup, der her markerer sig med kunstnerisk og menneskeligt udsyn i en både kompakt og kompleks form.

Titel
Danish Artists' Film/Video
Instruktør(er)
Lena Ditte Nissen + Jeppe Lange + Clara Busch + Sofia Albina Novikoff Unger + Mie Mollerup
Land(e)
Danmark
Spillelængde, min
56
Premierestatus
Producer
År
Sprog
Sales Contact
Premiere
Sprog