Luk
Pauline Merrildgaard + Martin Johannsen
Danmark + Danmark
2020 + 2020
66
min

Et år for evigt + What the Sea Forget

Show trailer
I en rutsjebane af store og små øjeblikke inviteres vi helt ind i drengelivets magiske univers i et afgørende år på efterskole. Vises med forfilmen ‘What the Sea Forget’.

Et år for evigt

Pauline Merrildgaard / Danmark / 2020 / 54 min / VERDENSPREMIERE

På Kastanievej Efterskole i København er Isak, Oskar og Sylvester for første gang et år væk hjemmefra. Fyldt med energi og nysgerrighed, frygt og forvirring, forsøger de at navigere i alt fra den første kærlighed, og hvem de ønsker at være, til hvad der mon ville ske, hvis man smurte tigerbalsam under øjnene. Følsomheden og teenageårenes store sus er opmærksomt fanget af den debuterende instruktør Pauline Merrildgaard, som med sin impressionistiske film fra indersiden af et drengeunivers markerer sig som et af dansk films helt store nye talenter. Følelsen af at være ung i København lige nu, ramt på kornet.

What the Sea Forget

Martin Johannsen / Danmark / 2020 / 13 min / VERDENSPREMIERE

Havet er indbegrebet af frihed for palæstinenserne. Men på grund af indgrænsningen af netop deres muligheder for at bevæge sig frit har størstedelen af folket i årtier været nægtet adgang til kysten. I et enkelt, men originalt og meningsfuldt greb lader Martin Johannsen sine medvirkende kalde deres minder og forestillinger om havet frem med øjnene lukkede, som var de faldet hen i trance-lignende drøm. Havet bliver et spejl for refleksion, hvor de fortæller om deres forhold til vandet i et levende billedsprog. Nogle har aldrig glemt deres eneste møde med havet, mens andre kun kan fantasere om, hvordan det i virkeligheden ser ud.

Titel
Et år for evigt + What the Sea Forget
Instruktør(er)
Pauline Merrildgaard + Martin Johannsen
Land(e)
Danmark + Danmark
Spillelængde, min
66
Premierestatus
Producer
År
2020 + 2020
Sprog
Sales Contact
Premiere
Sprog