Praktik på uddannelsesplatformen UNG:DOX hos CPH:DOX

Som del af CPH:DOX’s uddannelsesinitiativ UNG:DOX er du med til at skræddersy årets film- og debatprogram til landets ungdomsuddannelser og folkeskoler.

Praktikperiode: Fleksibel efter praktikforløb. Opstart november eller efter aftale. 


Hvert år under CPH:DOX festivalen træder mange tusinde elever ind i Københavns og resten af landets biografer og særlige venues for at se dokumentarfilm med deres klasse, årgang eller hele skole. Her får de et spændende og alsidigt bidrag til deres undervisning. Over 16.000 gymnasieelever deltog i UNG:DOX på CPH:DOX 2019, mens UNG:DOX i 2020 blev afholdt online som følge af Covid-19.

UNG:DOX lægger hvert år et stort arbejde i et kontinuerligt samarbejde med lærere og skoleledere. Vi udvælger de bedste fagrelevante dokumentarfilm fra det overordnede program og formidler og vejleder lærerne på mail, telefon og til møder i hvilke film, der giver mest mening for dem at vælge ud fra deres faglige behov. UNG:DOX er også en meget alsidig afdeling, hvor du får erfaring med mange sider af festivalarbejdet på én gang, herunder både at udvælge fagrelevante dokumentarfilm, finde dygtige oplægsholdere, arrangere debatter med moderatorer, og afvikle filmvisninger og debatter under CPH:DOX 2021. 

UNG:DOX søger en praktikant, der i samarbejde med resten af redaktionen kan stå for: 

  • At gennemse og diskutere mulige fagrelevante film.
  • Holde kontinuerlig kontakt til mange samarbejdspartnere, arrangere møder og indsamle kvalitativ viden på lærerne og elevernes behov og vilkår.
  • Idéudvikling, produktion og arrangering og afvikling af events, debatter og talks.
  • Formidling, outreach og salg: at formidle programmet til landets skoler samt tænke i nye samarbejdsmuligheder.
  • At arbejde bevidst med eksempelvis repræsentationsspørgsmål, når vi booker oplægsholdere, debattører og udvælger film og emner der passer til fag og lærere.

Send din ansøgning til projektleder Amalie Brok på amalie.b@cphdox.dk.