03
.
02
.
2021

Mød den nye ungdomsredaktion

Ungdomsredaktionen er en ny film- og debatredaktion på CPH:DOX 2021. Den består af 10 programlæggere mellem 16 og 25 år, der med udgangspunkt i deres liv, bekymringer og håb for samfundet og fremtiden skaber et nyt program til festivalen.

CPH:DOX har fået en helt ny redaktion med 10 unge stemmer, der alle brænder for at ændre verden med afsæt i dokumentarfilm. 

Ungdomsredaktionen sammensætter deres eget program fyldt med stærke dokumentarfilm, debatter og arrangementer, som belyser samfundets problemstillinger fra deres synspunkt. Redaktionen skal være med til at sikre en større mangfoldighed af stemmer på festivalen – både i programmet og på holdet bag.


De 10 nye programlæggere søgte stillingen ved at indsende videoer, hvori de fortæller om deres største oplevelser med film, og hvad de gerne ville ændre i samfundet, hvis de havde mulighed for det.

Herunder kan du lære ungdomsredaktionens medlemmer bedre at kende, og du kan læse mere om tiltaget her.

Marie Cancel, 22 år

“Mit alias er Magiske Marie og mit dj-navn er dj Cancel Culture. Selvom det ligger til mit navn at være en cancel happy feminist, og jeg har tatoveret 'Fuck Patriarkatet' ved mit ene bryst, så interesserer jeg mig egentlig mest for den nuancerede debat og brobygning mellem mennesker. Ligestilling er nok det første og største problem på min politiske agenda, og mit mål er altid at udfordre status quo. Bare fordi tingene plejede at være på en bestemt måde, betyder det ikke, at de skal blive ved med at være sådan.”

Mehmet Ali Avci, 19 år

“Jeg drømmer om at få indflydelse på verden omkring mig, og jeg har en ambition om at bidrage til en bedre verden gennem dialog og debat. Kunst har altid været en af mine store interesser, og jeg foretrækker at skildre verden gennem levende billeder. CPH:DOX er et fantastisk forum, hvor dialog og kunst kan blomstre, og hvor jeg håber på at kaste lys over vigtige emner og problematikker i samfundet.”

Othilia Leth, 24 år

“Jeg er meget optaget af, hvordan de grundlæggende mandsdominerede fortællinger trækker tråde til i dag, og hvordan vi kan gøre op med dem og skabe rum for nye fortællinger og nye måder at fortælle på. Jeg ser film som et oplagt sted at ændre verden fra ved skabe mere nuancerede fortællinger, som kan smadre de snævre roller, vi har fået tildelt, og åbne op for flere måder at være menneske på.”

Meltem Isabel  Yildirim, 22 år

Jeg ser kunst som en indgang til andres virkelighed, og jeg er interesseret i det, der sker, når man udvælger et værk til nogen, som nuancerer det, de snakker om. Min ambition for redaktionsarbejdet på CPH:DOX er at vise, hvordan verden kan se ud, når marginaliserede unge tager lederskab. Jeg mener, at middelklassen bærer et stort ansvar for det danske samfunds status quo, og at alle vil blive friere ved at forsvare dem, der af forskellige årsager er sat uden for indflydelse.”

Iben Bach Carlsen, 25 år

‘’Jeg er skuespiller og arbejder desuden med humanitært arbejde inden for det danske LGBTQ+ miljø. Jeg drømmer om en dag at have friheden til at indgå i skuespillets verden på lige fod med cispersoner. Med mit arbejde for CPH:DOX ønsker jeg at være med til at skabe en dokumentarfilmfestival, der belyser vigtige historier, tematikker og skæbner, der til daglig ikke bliver skildret nok i dansk film og TV.’’

Foto: Emilie Kiilerich

Selma Piasecki Poulsen, 17 år

“Jeg glæder mig til at være med til at sprede CPH:DOX ud til børn og unge, da dokumentarfilm er en vildt god måde at lære på. Dokumentarfilm kunne også være et superfedt redskab at bruge i vores uddannelsessystem, hvor jeg mener, at der er behov for nogle metoder, som ikke kun er for de boglige. Noget af det, jeg glæder mig mest til ved mit arbejde for CPH:DOX, er at give unge lyst til at tage del i samfundsdebatten.”

Fuad Gumas, 21 år

Jeg har en stor passion for kunst, musik og film, da kulturen både afspejler virkeligheden og giver plads til kreativ udfoldelse. I store dele af underholdningsbranchen er minoriteter underrepræsenteret, og det er noget af det, jeg ønsker at ændre på. Med mit arbejde for CPH:DOX håber jeg på at være med til at skubbe til nogle grænser og ændre synet på minoriteter.”

Tjarli Simone Majumdar, 22 år

“Jeg er queer, trans, gay, biseksuel og lesbisk, men samtidig ingen af de ting. Jeg er skuespiller, og jeg drømmer om at skabe nye verdener med udgangspunkt i fryd og frihed. Handling er altid vejen frem, og jeg vil tage et opgør med status quo med mit arbejde for CPH:DOX. Jeg brænder for at ændre de systemer, der undertrykker andre – særligt kapitalisme.”

Olivia Kjøng Østergaard, 16 år

“Da jeg søgte jobbet hos CPH:DOX, var det med den indgangsvinkel, at vi unge simpelthen er for dårlige til at snakke med hinanden om psykisk sårbarhed. Statistikker, nyheder og eksperter inden for området kan slynge nok så mange tal ud, men det er svært at forholde sig til, fordi det hurtigt bliver upersonligt. Derfor vil mit input til festivalen blandt andet være en opfodring til at snakke om, hvordan vi rent faktisk går og har det.”

Leo Scheftelowith, 21 år

”Der ligger et enormt potentiale i dokumentarfilm – et potentiale, der nødvendigvis må forløses i og omkring måden, vi oplever og reflekterer over film på. Jeg håber på CPH:DOX at tage røven på folk og sætte virkeligheden i relief for at skabe grobund for en forandring, der kan nå ud over biografsalene.”

MORE:NEWS