12
.
03
.
2020

CPH:DOX aflyser - men genopstår digitalt

I lyset af den aktuelle COVID19-krise og som reaktion på statsministeren seneste pressekonference har dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX besluttet at aflyse alle arrangementer i og uden for København.

Opdateret 12. marts kl. 00.13

220 film og instruktører er sendt hjem, men festivalens ansatte arbejder hjemmefra med at sikre, at festivalen kan udkomme i en ny digital version med fokus på de store danske og internationale film.

Programmet, der bl.a. kommer til at bestå af store danske hovedkonkurrence-titler som ‘Lever elsker savner’ af Sine Skibsholt og ‘Songs of Repression’ af Estephan Wagner og Marianne Hougen-Moraga vil blive præsenteret på en ny online biografplatform, hvor publikum - helt som i biografen - kan få adgang til filmene.

En online festival: for publikum & branchen

Sideløbende arbejdes der på, at festivalens seks konkurrencer fortsat vil blive bedømt online af de nedsatte juryer og anmeldt af danske og internationale filmkritikere - ikke i biografen, men igen på skærmen.

I forhold til CPH:DOX’s store branchekonference, der årligt samler 1.900+ filmdelegerede fra hele verden, tilbydes ligeledes en række tiltag, der understøtter gennemførelsen af de planlagte aktiviteter i en digital version. Konferencer, møder og workshops afholdes online og afhængig af aktivitetens karakter på dertil indrettede digitale platforme.

CPH:DOX er kendt for ikke blot at vise film men også at samle mennesker til samtaler og debatter om tidens store spørgsmål. I år skal vi tale sammen derhjemme med udgangspunkt i filmene.

Og så er vi tilbage igen næste år. Pas godt på hinanden - vi håber at se jer online.

Der tilføjes løbende nye titler. Indtil videre er følgende bekræftet:

Lever elsker savner

Songs of Repression

I Love you I Miss You I Hope I See You Before I Die

Being Eriko

Tove i stykker

Show Dancer

A New Beginning

En Splittet Familie

Kampen om Grønland

A Colombian Family

Prelle - Lytter til mig selv

Tilfældets Gaver - En Film om Jørgen Leth

Love Child

The Kingmaker

Citizen K

Aznavour By Charles

Meet the Censors

Robolove

MORE:NEWS