19
.
02
.
2020

CPH:DOX præsenterer årets hovednavne i talkserien 'An Evening With'

Sociale bevægelser inden for klima, digital sikkerhed og kvindefrigørelse er udgangspunktet for årets talkserie ‘An Evening With’, der taler direkte ind i hovedtemaet på CPH:DOX 2020: Movements. Serien præsenteres i samarbejde med Normann Copenhagen.

Edward Snowden, Connie Hedegaard, Jonathan Safran Foer og Werner Herzog er nogle af hovednavnene i talk-serien, ‘An Evening With’ på CPH:DOX 2020. Programmet byder på seks eksklusive talks med kunstnere, aktivister og ikke mindst bevægelser, der aktivt forholder sig til verdens store sociale og politiske udfordringer.

I år sætter dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX fokus på sociale bevægelser med det samlede tema ‘Movements’. Halvdelen af de seks talks er derfor dedikeret til de nye, demokratiske bevægelser, hvor helt almindelige borgere rejser sig i fælles flok og kræver en bedre, mere retfærdig og mere sikker verden. Det handler om klimaforandringer, digital sikkerhed og om den nye, muslimske kvindebevægelse.

Digitale dilemmaer og klimakamp

Årets festival kaster lys over den digitale tidsalder og de medfølgende dilemmaer med blandt andre whistleblower Edward Snowden og hans advokat Ben Wizner. På en direkte forbindelse fra sit eksil i Rusland, vil whistlebloweren Edward Snowden mødes til en samtale med DRs viden- og tech-korrespondent Henrik Moltke i forbindelse med Danmarkspremieren på dokumentarfilmen ‘iHuman’. Filmen omhandler brugen af kunstig intelligens i overvågning. Edward Snowdens advokat Ben Wizner, professor og AI-ekspert Thomas Bolander og filmens instruktør Tonje Hessen Schei lægger også vejen forbi premieren den 23. marts på Bremen Teater.

En anden film der også taler ind i den digitale tidsalder er filmen ‘The Social Dilemma’, som kredser om den nye form for kapitalisme med mennesker som den rå ressource. Den anerkendte forfatter Shoshana Zuboff er central i filmen, der vises i Bremen Teater den 24. marts. Efter visningen og med udgangspunkt i Anders Kjærulfs interview med Zuboff, taler en række repræsentanter fra den mod-bevægelse, der vil have vores private data tilbage fra tech-giganterne. Mød journalist Anders Kjærulf (‘Aflyttet’), Rikke Frank Jørgensen (Institut for Menneskerettigheder) og professor Mikkel Flyverbom (CBS).

Endnu et højdepunkt i CPH:DOX talk-serien er den verdenskendte forfatter Jonathan Safran Foer, der præsenteres i samarbejde med Det Kgl. Bibliotek. Foer besøger København i forbindelse med International Forfatterscene på Den Sorte Diamant og på baggrund af udgivelsen af hans anden faglitterære bog ‘Vi er vejret’. Med fokus på klimaforandringerne, og hvordan de kan bekæmpes med kniv og gaffel, mødes forfatteren i en samtale med den tidligere miljøminister og EU-kommissær Connie Hedegaard den 17. marts.

Og klimaforandringerne er et gennemgående tema i årets ‘An Evening with’-serie. I forbindelse med dokumentarfilmen ‘Now’ om Greta Thunberg og den globale klimabevægelse anført af ungdommen, giver CPH:DOX scenen og ordet til de unge aktivister fra organisationer som Fridays for Future, Den Grønne Klimabevægelse og Extinction Rebellion. Det er i Empire Bio den 22. marts.

Muslimske kvinders frigørelseskamp og en Oscar-hædret instruktør

Den verdensberømte instruktør Werner Herzog besøger CPH:DOX. Med udgangspunkt i et bagkatalog, der tæller nogle af filmhistoriens største dokumentarfilm og en stærk mening om kunstens potentiale til at gøre en forskel, kan Herzog opleves i en eksklusiv samtale i Stærekassen den 24. marts. Efter samtalen præsenterer festivalen en særvisning af instruktørens seneste film ‘Family Romance, LLC’.

Et andet krav om forandring kommer fra den nye, muslimske kvindebevægelse. Kvinder verden over er i gang med opgør med tradition og tro, der giver plads til et ønske om mere frihed og øget ligestilling. I forlængelse af den utrolige dokumentation af en kvindes flugt fra et tvangsægteskab i filmen ‘Saudi Runaway’ byder CPH:DOX den 21. marts filmens hovedperson, Muna, velkommen på scenen i en samtale med repræsentanter fra den nydanske kvindebevægelse, heriblandt Khaterah Parwani og Sabba Mirza, modereret af Rushy Rashid.

MORE:NEWS