19
.
03
.
2020

CPH:DOX åbner ny virtuel hjemmebiograf og føjer 60 nye film til programmet

Dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX er i fuld gang i årets online-udgave. I dag udvider festivalen programmet med en ny virtuel biograf og 60 nye film, der kan ses i hele landet hjemme fra stuerne.

Se hele online-programmet her

CPH:DOX, der normalt ville have fundet sted ude i virkeligheden i disse dage, er i år gået digital med et omfattende filmprogram, som fra i dag mere end fordobles til over 100 dokumentarfilm og 15 live-debatter, der for første gang kan ses i hele landet. Endnu flere film følger i de nærmeste dage.

Filmene kan ses i festivalens virtuelle online-biograf i den planlagte festivalperiode frem til og med 29. marts. Det nye online initiativ er blevet taget godt imod af både branche og publikum, fortæller festivaldirektør Tine Fischer:

“For en uge side havde vi som festival ét af vores værste døgn nogensinde. Vi måtte aflyse CPH:DOX 2020. Et helt års arbejde, 220 film og hundredvis af skuffede filminstruktører blev pakket ned og sendt hjem. Midt i det store chok besluttede vi at kæmpe for festivalens overlevelse og få filmene ud til vores trofaste publikum. På få dage har vi samlet tilladelser til at vise filmene online fra søde instruktører og producenter. Vi har fået skabt et online-univers og publikum strømmer til. Vi er taknemmelige på en måde, som I slet ikke forstår. Det er en svær tid for alle, men midt i den store usikkerhed, som vi alle er forbundet af lige nu, har dokumentarfilmen vist sig at være en helt særlig måde at samles på. Hvis I har set noget, som kan anbefales må I endelig sende beskeden videre til jeres nabo. Vi ved alle, at fællesskaber kan være virtuelle, men dét fællesskab, vi oplever lige nu, er i en helt ny dimension. KÆMPE tak."

HØJDEPUNKTER FRA HERZOG TIL PIKETTY

Programmet byder på årets største danske og internationale dokumentaroplevelser og udvides med intet mindre end 60 nye film. Blandt de mange ventede titler, der fra i dag føjes til programmet, er flere film fra festivalens hovedkonkurrence, heriblandt ‘Bitter Love’, ‘Mon Amour’, ‘No Kings’ og ‘Ecstasy’, samt den tyske mester Werner Herzogs seneste hybridfilm ‘Family Romance, LLC’, verdenspremieren på filmen om verdens første supermodel med Downs syndrom, ‘Maddy the Model’, en ny film om det hedengangne 80'er-band Talk Talk, 'In a The Silent Way', og verdenspremieren på klimafilmen ‘Now‘, der går tæt på den unge klimabevægelse. 

Fra næste uge vil nogle af festivalens mest ventede titler, bl.a. filmatiseringen af den franske rockstar-økonom, Thomas Pikettys hovedværk ‘Capital in the 21st Century’, det feministiske værk ‘Woman’ af den franske mesterfotograf Yann Arthus-Bertrand og Anastasia Mikova samt Erlend Mos personlige klimaberetning ‘Rejsen til Utopia’ også kunne ses i det nye online-program. 

Alle de tilgængelige film vises i en virtuel biograf, hvor publikum kan købe billetter til lukkede filmvisninger med en begrænset kapacitet - præcis som man kender det fra en fysisk biograf. Biografen er åben i hele den planlagte festivalperiode fra 18. til 29. marts. Billetter til visningerne koster 45 kr., og kan ses af alle, der er bosat i Danmark, Grønland og Færøerne.

Capital in the 21st Century

Woman

Rejsen til Utopia

MORE:NEWS