03
.
02
.
2021

10 unge tager ordet på CPH:DOX

CPH:DOX har ansat 10 unge programlæggere i en nyoprettet film- og debatredaktion. Redaktionen har frie hænder, når de udvælger film og laver debatarrangementer til årets festival, der løber af stablen fra 21. april til 2. maj. Initiativet er støttet af Roskilde Festival og lavet i samarbejde med Mino Danmark, SIND Ungdom og LGBT+ Ungdom.

Mere end 130 unge ansøgere - med store drømme og visioner - var i spil til CPH:DOX’ nye ungdomsredaktion. Den endelige redaktion er nu udvalgt, og CPH:DOX har fundet 10 programlæggere i aldersgruppen 16 til 25 år. Frem mod årets festival kommer redaktionen til at skabe et program fyldt med stærke dokumentarfilm og debatter, talks og events - live og online - der skal sikre nye stemmer på festivalen.

En af de nye programlæggere, Olivia Kjøng Østergaard, siger:
“Da jeg ansøgte om jobbet til CPH:DOX’ ungdomsredaktion, var det med den indgangsvinkel, at vi unge simpelthen er for dårlige til at snakke med hinanden om psykisk sårbarhed. Statistikker, nyheder og eksperter inden for området kan slynge nok så mange tal ud, men det er svært at forholde sig til, fordi det hurtigt bliver upersonligt. Derfor vil mit input til festivalen blandt andet være en opfordring til at snakke om, hvordan vi rent faktisk går og har det.”

Olivia er 16 år og nåede at gå i gymnasiet i to uger, før hun blev sygemeldt med stress, angst og depression på grund af de tårnhøje forventninger, hun havde til sig selv. Hendes mission er at gøre op med den perfekthedskultur, som knækker alt for mange unge. Med i redaktionen er også Fuad Gumas på 21 år fra Vollsmose, der brænder for at give unge mere indflydelse og vende vores forestillinger om unge af anden etnisk herkomst på hovedet. Og Marie Cancel på 21 år, der er aktivist og vil sætte mere fokus på repræsentation og mangfoldighed, men også sikre plads til spørgsmål og undren, når det kommer til debatten om identitetspolitik.


Du kan møde de 10 programlæggere her.


Nye perspektiver for både festival og publikum

Ungdomsredaktionen er en del af CPH:DOX’ overordnede ambition om at sikre en større mangfoldighed af stemmer på festivalen. Det gælder målbare kriterier som køn, alder og etnicitet, men også det at udfordre sig selv som festival og aktivt forsøge at se samfundets problemstillinger fra så mange vinkler som muligt.

“Som festival er det vores mål at give publikum mulighed for at udforske nye sider af vores fælles virkelighed, men også at nå ud til mennesker fra alle dele af samfundet. Jeg er helt vildt begejstret over vores nye redaktion, og jeg er sikker på, at de kommer til at skabe grobund for en dialog, der kan ruske op i os alle sammen,” siger CPH:DOX’ direktør, Tine Fischer.

Om redaktionen: 

  • De ti unge er ansat i lønnede stillinger fra d. 1. februar 2021 og indtil festivalens afslutning i begyndelsen af maj. I tæt samarbejde og sparring med den øvrige redaktion på CPH:DOX har de frie hænder til at planlægge et film- og debatprogram.
  • De unge har søgt stillingen ved at indsende videoer, hvori de fortæller om deres største oplevelser med film, og hvad de gerne ville ændre i samfundet, hvis de havde mulighed for det.

MORE:NEWS