Odense

Odense

International Forfatterscene: Jonathan Safran Foer & Connie Hedegaard livestream

17
.
03
kl.
20:00
Dalum Bibliotek
Billetter

Den 17. marts gæster Safran Foer Den Sorte Diamant til en samtale med tidligere klima- og energiminister og EU-kommissær Connie Hedegaard, der i dag er bestyrelsesformand for den grønne tænketank CONCITO.

Eventet præsenteres i samarbejde med Det Kgl. Biblioteks International Forfatterscene og er en del af DOX:DIREKTE, som består i simultane visninger af udvalgte dokumentarfilm med tilhørende livetransmitterede debatter/talks, der vises i kulturhuse/institutioner landet over.

International Forfatterscene: Jonathan Safran Foer og Connie Hedegaard

Klimaforandringerne har gjort deres indtog i litteraturen, hvor nu også forfatterne tager stilling til det allestedsværende emne og præsenterer deres bud på løsninger. Jonathan Safran Foer, der fik sit store gennembrud med debutbogen 'Everything is Illuminated' i 2001, var sidst på CPH:DOX i forbindelse med dokumentarfilmatiseringen af hans nonfiction-bog 'Om at spise dyr' i 2017 - og samme år var han gæst på Det Kgl. Biblioteks International Forfatterscene. Nu er han tilbage med sin nye nonfiction-bog, 'We are the Weather', der tager fat på et af de helt store spørgsmål, som mange af os kæmper med. For hvad kan vi selv gøre, når det kommer til klimaforandringer? Den 17. marts gæster Safran Foer Den Sorte Diamant til en samtale med tidligere klima- og energiminister og EU-kommissær Connie Hedegaard, der i dag er bestyrelsesformand for den grønne tænketank CONCITO. Præsenteret i samarbejde med Det Kgl. Biblioteks International Forfatterscene.

Mere om filmen

Tove i stykker + livetransmission

18
.
03
kl.
19:30
Odense Hovedbibliotek
Billetter

Vi hylder Tove Ditlevsen til en storslået aften og følger CPH:DOX's verdenspremiere på dokumentarfilmen ‘Tove i stykker' op med en samtale med skuespiller Paprika Steen, forfatter Dy Plambeck samt komponist Jeanett Albeck (Sort Samvittighed), som også vil give et Tove-relateret nummer akustisk.

Denne aften er en del af et nyt, stort samarbejde mellem CPH:DOX og Heartland Festival, der sammen sætter fokus på filmiske portrætter af store kunstnere.

Eventet indgår i DOX:DIREKTE, som består i simultane visninger af udvalgte dokumentarfilm med tilhørende livetransmitterede debatter/talks, der vises i kulturhuse/institutioner landet over.
Tove i stykker

En lydcollage af interviews og digtoplæsninger væves sammen med nogle skønne animationer og tager fat i det skæringspunkt, der var mellem liv og litteratur for Tove Ditlevsen. Det er med livet som indsats, at skriften bliver til, og med det levede liv som selve litteraturens grundstof. Vi møder både den hvidvinsdrikkende, bramfrie Tove og den skrøbelige, ensomme sjæl, der udgør den forfatter, som har givet os så mange ord og følelser med på vejen - fra 'Barndommens gade' og langt ind i voksenlivet. Hun har altid været der, men oplever alligevel at blive genopdaget fra nye sider for hver ny generation af læsere.

Mere om filmen

Udsat! Kampen om Grønland + debat i Det Grønlandske Hus

19
.
03
kl.
19:00
Billetter

Den unge generation af grønlændere er delt af spørgsmålet om uafhængighed. Journaliststuderende fra Grønland Hans Peter Bay diskuterer spørgsmålet med en af filmens hovedpersoner Kaaleeraq M. Andersen og dansk-grønlandsk politiker Aaja Chemnitz Larsen efter filmvisningen.

Åbningsfilm: Kampen om Grønland

En film om det nye Grønland. Vi følger fire unge, der på hver deres måde ønsker forandring i deres land. Rapperen Josef bliver landskendt, da han udkommer med sangen Tupilak, der stiller spørgsmålstegn ved relationen til Danmark. Sammen med sin kæreste Paninnguaq får de lavet ansigtstatoveringer og bliver det nye power par, der trods barndom med alkoholisme og fraværende forældre har brudt den onde cirkel. De ønsker selvstændighed. Den unge politiker Kaaleeraq ønsker ligeledes løsrivelse fra Danmark, og har derfor den fulde støtte fra tidligere landsstyreformand Lars-Emil Johansen. Politikeren Tillie bliver næsten dagligt udsat for chikane, fordi hun ikke taler grønlandsk. Hun voksede op på børnehjem i Danmark, men er vendt tilbage og har dannet et nyt parti, der kæmper for øget samarbejde. 'Kampen om Grønland' giver et indblik i Grønland midt i en brydningstid, hvor landet pludselig kommer på de internationale forsider, da Trump i en grotesk bemærkning ønsker at købe det.

Mere om filmen

En splittet familie + talk med instruktør Mira Jargil

23
.
03
kl.
17:00
Billetter

CPH:DOX og Odense Filmværksted inviterer til visning af filmen og efterfølgende talk med instruktør Mira Jargil.

Mira er uddannet som dokumentarfilminstruktør fra Den Danske Filmskole i 2011. Hendes afgangsfilm 'Den tid vi har' vandt en lang række priser, blandt andet en Reel Talent Award på CPH:DOX, Cilect-prisen for verdens bedste filmskole-dokumentarfilm, en Robert for bedste korte dokumentarfilm samt en Golden Panda Award i Kina.

En Splittet Familie

Da ægteparret Rana og Muhkles tvinges på flugt fra borgerkrigen i Syrien, strander den lille familie i hver deres hjørne af kloden. Hun ender i Assens og han i Canada. Imens sidder deres to unge sønner stadig fast i Tyrkiet. Alene kæmper Rana nu for at blive sammenført med sine børn i Danmark, men udsigterne virker håbløse i et rigidt og uigennemsigtigt system, hvor man må slås for bare at blive hørt. Vil det lykkes dem at blive genforenet? Igennem små hverdagsøjeblikke, Skype-opkald og hjemmevideoer skildrer instruktør Mira Jargil en familie splittet af krig - og deres insisteren på retten til at være sammen. For selvom månederne går, og genforeningen trækker ud, lever drømmen om en fælles tilværelse for familien videre. ‘Reunited’ er en dybfølt og empatisk beretning om de flygtninge, som i bogstaveligste forstand er fanget mellem to verdener. Og samtidig et skræmmende indblik i et nærmest kafkask bureaukrati, hvor selv de bedste intentioner fortaber sig i sagsakter og telefonkøer.

Mere om filmen

Margaret Atwood: A word after a word after a word is power + livetransmission

25
.
03
kl.
19:00
Odense Hovedbibliotek
Billetter

I samarbejde med Det Kgl. Bibliotek byder CPH:DOX på en ganske særlig visning af ‘Margaret Atwood: A Word after a Word after a Word is Power’, når filmen introduceres af de to instruktører Nancy Lang og Peter Raymont og følges op af en samtale med kritiker Bo Green Jensen (Weekendavisen).

Bo Green Jensen har fulgt og læst Margaret Atwood tæt gennem alle årene. Han har ikke bare anmeldt hendes bøger, men har også mødt og interviewet hende. Ligeledes har han fulgt filmatiseringerne af hendes værker, og har som filmkritiker også sine holdninger til både HBO’s ‘The Handmaid’s Tale’ og Netflix-serien ‘Alias Grace’. Mød ham i samtale med Lise Bach Hansen, der til daglig leder International Forfatterscene i Den Sorte Diamant.

Efter Atwood-filmen synger den internationale operastjerne Rachel Kelly numre fra operaen ‘The Handmaid’s Tale’, der snart kan opleves på Det Kgl. Teater, hvor hun spiller hovedrollen som Offred. Hun bliver akkompagneret af Det Kgl. Teaters pianist, Thomas Bagwell, på Det Kgl. Biblioteks Steinway-flygel.

Eventet er en del af DOX:DIREKTE, som består i simultane visninger af udvalgte dokumentarfilm med tilhørende livetransmitterede debatter/talks, der vises i kulturhuse/institutioner landet over.


Margaret Atwood: A Word after a Word after a Word is Power

Imens autoritære ledere kommer til magten, anti-abort-bevægelser vinder indpas, og klimatruslen lurer i baggrunden, har Margaret Atwoods forfatterskab fået nyt liv. Med tv-versionen af den dystopiske ‘The Handmaid’s Tale’ er Atwoods navn blevet cementeret verden over. I denne portrætfilm følger vi den ukuelige 80-årige Atwood på hendes tour verden rundt i forbindelse med den længe ventede udgivelse af ‘The Testaments’, der netop er udkommet på dansk med titlen 'Gileads Døtre'. Filmen giver os et hjertevarmt indblik i et liv centreret omkring Atwoods passion for litteratur, politik og natur. Gennem arkivklip og interviews tegnes et billede af en kvinde, der livet igennem har sagt, hvad hun mente - og sat handling bag sine ord.

Mere om filmen