Brøndby

Brøndby

Shade Grown Coffee

21
.
03
kl.
12:00
Billetter


Kulturhuset Brønden ruller kaffevognen frem i stedet for den røde løber. Nyd en lokalbrygget kop kaffe, mens du ser historien om danske Coffee Collectives bæredygtige tilgang til kaffeproduktion.

Shade Grown Coffee

Drevet af kærligheden til kaffe og lysten til at skabe konkret forandring følger ‘Shade Grown Coffee’ vejen fra kaffeplantens spæde vækst og røde bær til den dampende varme kop kaffe, der serveres over hele verden - også hos danske Coffee Collective, som spiller en central rolle. Filmen undersøger den globale kaffeproduktion og giver et konkret indblik i en helt særlig dyrkningsmetode, som gavner både naturen og de mennesker, der arbejder på de skyggefulde kaffeplantager verden over. Kaffe er en storindustri, men fra Etiopien til Jamaica kæmper ildsjæle for en bæredygtig fremtid.

Mere om filmen

iHuman + livetransmission

23
.
03
kl.
18:30
Biblioteket i Brønden
Billetter

Til denne særvisning kan du møde Edward Snowden live fra sit eksil i Rusland i samtale med DR’s viden- og tech-korrespondent Henrik Moltke. Derefter udvides samtalen med et panel bestående af instruktør Tonje Hessen Schei, Snowdens advokat Ben Wizner (ACLU) og professor og ekspert i kunstig intelligens v. IDA og ANE, Thomas Bolander (DTU).

Eventet præsenteres i samarbejde med Ingeniørforeningen IDA og ANE (Association of Nordic Engineers) og er en del af DOX:DIREKTE, som består i simultane visninger af udvalgte dokumentarfilm med tilhørende livetransmitterede debatter/talks, der vises i kulturhuse/institutioner landet over.

iHuman

En af de helt store game-changers i vores tid er kunstig intelligens (AI). En teknologi, der ifølge tech-optimister kan forbedre verdenssamfundet, finde løsninger på hungersnød og dæmme op for klimaforandringer. Men som i de forkerte hænder kan lede til et overvågningssamfund af hidtil usete proportioner, hvor Georg Orwells ‘1984’ ikke længere er science fiction. I 'iHuman' møder vi en række indflydelsesrige eksperter, fra 'the father of AI', Jürgen Schmidhuber, til kritisk indstillede stemmer som menneskerettighedsadvokat Philip Alston, der giver os et indblik i den fremtid, vi med hastige skridt går i møde. 


Mere om filmen

The Story of Plastic med lokalt nyt fra Brøndby Genbrugsstation

26
.
03
kl.
19:00
Billetter

Lis Tønneskov fra Brøndby Genbrugsstation bidrager med et lokalt blik på den grønne omstilling i kommunen, inden filmen vises i Kulturhuset Kilden. Kom og tip en 10'er og vind 'grønne præmier'.


The Story of Plastic

Aqua-Lene havde ret i én ting: vi lever i en plastikverden. Fra mikrofauna og fisk, til uendelige engangsprodukter, der skyller op på strande overalt på kloden. De dybere årsager til den katastrofale, menneskeskabte udvikling er imidlertid flettet sammen i et globalt net af markedskræfter, der afhænger af fossile brændstoffer og som holder kloden i et jerngreb. Plastikinvasionen kan synes total, men måske er der alligevel plads til forandring. Første skridt er at blive bevidst om plastikproblemets egentlige placering i en global fortælling, og det første skridt starter her.

Mere om filmen

Samtidigt på Jorden med besøg af Vågetjenesten

29
.
03
kl.
13:00
Billetter

I teatralske, men varme og ofte underspillede muntre scener, møder vi de endnu levende i deres arbejde med de døde. Brøndby sørger for at Vågetjenesten fra Røde Kors ser med, når filmen bliver vist i Kulturhuset Kilden. Før filmen fortæller de om deres primære indsats, der har det mål, at ingen skal dø alene.


Meanwhile on Earth

Jean Cocteaus ord om, at film viser os døden i arbejde, bliver taget bogstaveligt i Carl Olssons lune og meget menneskelige skildring af det sidste store tabu i den nordiske velfærdsstat. Og dog. Det er nemlig snarere hele det leben, der udspiller sig rundt om døden, vi her overværer. Hospitalet, krematoriet, kirkegården. I løbet af Olssons film går det ikke blot op for én, hvordan det hele hænger sammen. Man forstår ikke mindst også, hvordan vi mennesker er forbundne med hinanden uden at vide det. I teatralske, men varme og ofte underspillet muntre scener à la Roy Anderson møder vi de endnu levende i arbejde.

Mere om filmen